Blog
Home / Nyheter / Amymone Industri förvärvar Lemont AB

Amymone Industri förvärvar Lemont AB

Amymone Industri AB (Amymone), Västerås har förvärvat Lemont AB (Lemont), Ludvika med verksamheter i Ludvika och Grangärde. Lemont har en omsättning på 140 miljoner kronor med 90 anställda. Lemont är ett högteknologiskt verkstadsföretag som levererar del- och helhetslösningar till kunder inom energi-, skogs- och industri- sektorerna.

”Med förvärvet av Lemont tar vi ett steg framåt och stärker vår position inom framförallt skärande bearbetning och montage. Lemont´s kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl. Lemont´s kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden. Lemont har en långsiktig relation med sina kunder och de har en underliggande stabil efterfrågan som givit en oavbruten tillväxt de senaste 10 åren. Lemont´s kunder finns till stor del inom energisektorn där den globala befolkningstillväxten är en stark marknadsdrivare som tryggar en framtida långsiktigt god tillväxt.” säger Petter Arvidson, VD och koncernchef Amymone Industri.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med de nya ägarna Amymone ser jag att vi kan få resurser att ta ytterligare ett kliv i att utveckla bolaget och säkerställa våra kunders uttalade behov att Lemont skall växa, bredda kundbasen och bli mer internationella” säger Tomas Olofsson huvudägare och VD i Lemont.

”Med Tomas Olofsson kvar i rollen som VD säkerställer vi att Lemont fortsätter att skapa värde för våra kunder samtidigt som vi tillsammans skall utveckla bolaget in i framtiden” avslutar Petter Arvidson.

Amymone Industri är ett familjeägt koncernbolag huvudsakligen inriktat på investeringar i traditionella industriföretag. Amymones affärsidé är att genom aktivt och ansvarsfullt ägande, professionellt och proaktivt agerande utveckla långsiktigt hållbara bolag med god lönsam tillväxt.
Bolaget har efter förvärvet 10 bolag som 2012 tillsammans omsatte 965 MSEK och sysselsatte ca 620 personer. Verksamhet finns i Hedemora, Knivsta, Enånger, Rydaholm, Sala, Ockelbo, Gävle, Alfta, Ludvika, Grangärde, Kinna, Kalmar och Shanghai.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.