Blog
Home / Nyheter / Inducore förvärvar Axipto

Inducore förvärvar Axipto

Inducore AB, Västerås har förvärvat Axipto AB, Nybro med verksamheter i Nybro, Målilla och Mönsterås. Axipto har en omsättning på ca 250 Mkr och ca 100 anställda. Axipto är ett företag med lång tradition och erfarenhet samt djup kunskap och modernt tänkande, man har en högeffektiv och robotiserad maskinpark, samt motiverade och välutbildade medarbetare.

”Med förvärvet av Axipto tar vi ett steg framåt och stärker vår position inom skärande bearbetning med högt automatiserade processer. Axipto´s kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl och stärker vår position inom affärsområdet Components. Axipto´s kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden. Axipto har en långsiktig relation med sina kunder och en underliggande stabil efterfrågan som givit en god tillväxt de senaste åren.” säger Petter Arvidson, VD och koncernchef Inducore.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med den större industrikoncernen Inducore ser jag att bolaget får resurser och möjligheter att ytterligare utvecklas” säger Bert Ovesson, VD i Nossevo Industries och huvudägare i Axipto.

”Med Inducore kan vi tydligare säkerställa våra kunders behov att Axipto skall växa, bredda kundbasen och bli mer internationella” säger Emanuel Svensson VD i Axipto.

Inducore-koncernen är organiserad i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore inkl. Axipto omsätter ca 1 100 MSEK och har ca 600 personer anställda.
Läs gärna mer www.inducore.se

För ytterligare information:

Petter Arvidson VD Inducore, 070-590 59 31

Bert Ovesson VD Nossevo Industries, 0705- 114 094

Emanuell Svensson VD Axipto, 0481-475 05

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.