Blog
Home / Nyheter / Lemont förvärvar Logweld AB

Lemont förvärvar Logweld AB

Lemont AB, Ludvika som ingår i Inducore AB, Västerås har förvärvat Logweld AB med verksamheter i Nyhammar och Borlänge. Logweld, som omsätter ca 50 miljoner kronor är ett svetsföretag med kunder bl a inom skogs-, energi och industrisektorerna.

”Med förvärvet av Logweld tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom svetsning, bearbetning, ytbehandling och montage. Logwelds kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl. Logwelds kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden” säger Tomas Olofsson, VD i Lemont.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för oss, men med Lemont som nya ägare ser vi möjligheter att ytterligare kunna utveckla bolaget och säkerställa våra kunders behov” säger Per Eriksson, delägare och VD i Logweld.

”Med Per Eriksson kvar i rollen som VD säkerställer vi att Logweld fortsätter att skapa värde för våra kunder samtidigt som vi tillsammans skall utveckla bolaget in i framtiden” avslutar Tomas Olofsson.

Inducore-koncernen är organiserade i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore omsätter ca 1 100 MSEK och har ca 600 personer anställda.

Läs gärna mer på www.inducore.se
 

För ytterligare information:

Tomas Olofsson VD Lemont AB, 070-564 03 50

Per Eriksson VD Logweld, 070-683 69 30

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.